lördag, mars 22, 2008

Aprilsockor och nya färger

Nu har aprilsockorna i sockklubben avslöjats - det blir Slippery socks från Knitty. Mycket trevligare än klubbens båda marsmönster, så kanske blir det ett par såna här. Vi får se. Dessutom finns det nu möjlighet till nyamälning till sockklubben, ifall nån blivit sugen men inte hoppade på från början. Men skynda!

Extra roligt med nytt sockmönster när jag har fått det allra mysigaste sockgarnet, Arwette, från makens snabbgarnshopping hos Marias garn nu i veckan. Hade beställt sockgarn och det fick jag, i de allra underbaraste färger, ljusrosa och lime, så fräscht och härligt! Speciellt limegarnet är jag sugen på att sätta stickorna i!

Och det jag sätter tänderna i går faktiskt i samma färgskala just nu!

Här har vi, förutom ätit choklad, mumsat i oss memma idag, till och med dottern tycker det är jättegott!

Resten av påskhelgen blir det väl förhoppningsvis lite mer sticktid för mig också, i takt med att familjen blir friskare... Igår påbörjade jag en Candle flame-sjal som jag ska visa upp snart.

ps. angående tulpansockorna från Interweave som jag påbörjade - dem går det inte så bra med, ifall nån med bra minne undrar. Får se om jag fortsätter eller byter garn eller nåt. Stickar med Novitas Nalle colori som visserligen är sådär lagom (=lite) melerat, och som jag hade här hemma. Men är inte helt övertygad om att det här garnet och mönstret var det bästa för varann. Dessutom går jag efter lustprincipen och min lust drar mig till limegarnet...

5 kommentarer:

Åsa i Skuttunge sa...

-visst ja memman. Den ligger ju kvar i matkällaren!!

Frida sa...

Vilka härliga garner du fått! Jag har inte vågat mig på några sockor ännu. Har köpt garn, men hittar ingen bra nybörjarbeskrivning. Har du några förslag? Ha en bra Påsk!

Bland garnnystan och sytråd sa...

Du får ge beröm till din man! Ett bra val av honom i garnaffären, helt ljuvliga vårfärger.

Anna sa...

tjo ho så underbara garner! Blir så nyfiken, har aldrig sett dem förut. Är det som Opal eller mer som Lornas i kvalitén? Pris? Märke? Marias har ju inte webshop så jag kan inte surfa in och kolla... är lite avis som du nog förstår...vill också ha!

Anna sa...

SVAR TILL ANNA:
Garnet heter Arwetta, merino+nylon och är från BC-garn (danskt) men med egen etikett från Marias garn. Nu har jag inte provat Lornas sockgarner (ännu - men har precis beställt!) så kan ej jämföra med dem, men det är mycket mjukare än t.ex. opal. Har dock bara provstickat lite så jag kan återkomma med utförligare rapport :)