tisdag, april 14, 2009

Beställningar

Jag har nu kommit igång med minikoftan som min dotter önskat sig. Jag stickar raglanmodell uppifrån och neråt utan mönster, och garnet är mjölkgarn, som faktiskt är förvånansvärt behagligt att sticka i!

Är man nästan 5 år så är man också väldigt noga med vad man har på sig, så detaljbeställningen lyder att ärmarna inte ska ha nån puff, men i kanterna ska det vara fluff. Lila. Så det blir väl lite virkat i kanten sen i det lila bomullsgarnet som är något ljusare än på bilden.
Jo! Knytsnöre fram i lila ska det också vara. Inte glömma. Göra rätt...

När jag förra veckan fick mitt virknåls- och strumpsticksfodral från Lilla Stickfrossa kände jag på dirketen att jag behövde ett för mina Addi lace rundstickor också.

Och nu har de precis fått flytta till ett eget fint fodral de också :)

Och inte nog med det, efter helgens stora bokhylleröjning och -flyttning så har det blivit plats för lite av mina sticktillbehör i cd-hyllan. Hurra!

5 kommentarer:

Katarina Nimrodsson sa...

Ja barn vet oftas vad dom vill ha Har två barnbarn som är tjejer som älskar allt mormor gör men efter deras önskemål Men något som jag tycker är svårt är att hitta roliga mönster Vart har du hittat mönstret på den raglan tröjan i mjölkgarn ser jätte mysig ut och vilka härliga färger

katarina

Garntrollet sa...

Den ser ut att bli fin tröjan. Det är ju så roligt att sticka tröjor uppifrån - ner. Hur är garnet att sticka med?

kristina sa...

Det är mycket bra att den lilla tjejen vet vad hon vill ha och kan vara med och designa sina egna plagg. Det stärker självkänslan! Lilla stckfrossa fodral är ju som vanligt mycket snygga och praktiska.

Signe sa...

Hej! Tack för de fina garnerna jag hörde hade trillat ner i min brevlåda! Jag är själv på semester den här veckan och har därför inte bloggat något. Jag skall visa dem på bloggen så snart jag kommer hem, men ville bara säga tack så länge!
//Maria

Pixi sa...

Ohh vad fin den blir! Rolig sida du har ,har lagt dej på min lista direkt! Älskar oxå Lilla stickfrossa!! Ha det gott =)