torsdag, maj 15, 2008

Hej världen!

Jag har varit ensam hemma med 39 graders-febrig dotter, och maken är på jobbresa (till Finland, mitt land, utan mig!). Dessutom har jag, tills alldeles nyss, varit utan internetuppkoppling hela dagen. Snacka om att känna sig isolerad - jag kan inte förstå att man har kunnat leva utan internet!

För hur skulle man klara sig utan bloggning och nätgarnshopping ;) Från Garnkorgen kom igår ett paket som innehöll detta:


En härva Fleece Artist's Woolie Silk, i färgen Polar Sea. Helt underbart vacker blå i härliga skiftningar. Det ska bli en Flared Lace Smoke Ring, som jag tittat på länge.

Jaha, hur gick det med garnköpsstoppet som jag självmant försatt mig i då?

Jo, nu ska ni få höra, jag resonerar nämligen såhär: jag måste definitivt sluta med impulsköp av garn bara för att det är så fint/vackert/mjukt/mysigt/intressant etc. Inte köpa garn "bara för att" jag råkar bli kär i det. Nej, nu föregår jag med gott exempel inför mig själv och köper garn till ett tänkt projekt (i detta fall t.o.m med mönster beställt också!), och utöver det inga måste testa-nystan.

Resonemanget håller ju... Eller?

Jag har bara kommit en liten bit på min Slow Bee sjal. Det är pillrigt med pärlorna tycker jag (dessutom är det lite för ansträngande för min fortfarande lite onda handled, m.a.o. nu lite mer onda handled...).


Och precis som Ulricha skriver, tycker jag nu inte heller jag att det här är så långsam stickning! Jag har bara hunnit en fjärdedels antal varv av första ledtråden änsålänge. Pärlorna syns knappt alls på bilden, men de blir fina till garnet.

Nåt jag hunnit lite längre med är mina Spirogyror, jag blev idag klar med den första. Alltså Lornas lace-garnet är ju underbart att sticka med, och vilken fröjd det blir med Harmony wood-stickorna. Jaja, jag har tjatat om dem redan, jag vet. Såhär blev den iallafall, jag gjorde den långa varianten, med stickor 3,0, 2,75 och 2,5 mm.

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag tycker att din logik är som musik, den fungerar absolut! Jag kommer också att tjata om Harmonystickorna ett bra tag framöver, shit alabama så grymma de är! Jag är helt såld. Vackra, perfekt "glid" och spetsarna på stickorna finner jag inte ens ord för. Helt perfekta. Vi är lyxhoppor! Krya på dig!

Ulricha sa...

Åhh, så fins Spyror :-)Och vilket härligt garn du ska ha till Smoke Ring (jag vet för jag har två härvorsjälv, fast i en annan färg) :-)

Ja, vilket jobb med Slow Bee :-) Men jag är envis: denna gång ska jag följa mysterisstickningen och bli klar med varje ledtråd samma vecka den kommer.

Jag tycker att alla orsaker att köpa garn är bra orsaker. Tänk på att det är bätte att missbruka garn än rökheroin :-)

Ha en trevlig helg.