onsdag, juli 16, 2008

Allt på en gång

Om man inte bloggar så ofta, finns risken att det blir ett jätteinlägg med en massa olika saker, som sinsemellan inte hör ihop, på annat sätt än att de hör ihop med mig. Så blir dagens bloggning för mig.

Februaridam(er) i juli
Först ut är Februarikoftan. Min första härva garn (Araucania Nature wool, som ni vet) räckte precis exakt till hela det rätstickade partiet. Och nu ser ni ju att jag börjat sticka ner på spetsmönstret.

Tyckte inte att storlekarna och ökningarna var riktigt som jag ville, så jag har trixat och räknat en del och hamnar nu ungefär mitt emellan storlek M och L.

Dottern är alltid glad över att få hjälpa till, hennes uppgift brukar vara att dra ut mer garn, men idag fick hon springa efter mig och hålla nystanet. Vilken lycka!


Beslutsångest för mitt blåa silkegarn
Det här är en väldigt liten början på Melon scarf. För det var ju den jag tänkte sticka från början. Men efter en mycket kort stund insåg jag att det här garnet och det mönstret inte var gjorda för varann, ja, inte för mig iallafall. Fast sjalen vill jag nog sticka nångång, men då istället i nåt lätt och tunnt ullgarn, kanske med avvikande färg på kantbården... Men det är en annan historia.

Istället påbörjade jag en Swallowtail shawl. Ungefär såhär långt som på bilden kom jag med stickor 3,5 mm. Då började jag tycka att den såg lite slattrig och lös ut. Beslutsångest igen, skulle jag repa upp och välja mindre sticka, eller köra på?

Efter att ha inspekterat Carinas vackra version i turkost (som hon hade stickat på 3,5) insåg jag att det blir bättre om jag går ner i storlek, eftersom jag stickar så löst. Och det som syns på bilden nu är omstickat med 3,25:or. Nu är jag nöjd.

Om man tittar noga uppe på nystanet på den första bilden ser man några pärlor, det är Miyukipärlor i storlek 6/0. Eventuellt kommer jag att sticka in dem nertill istället för de stickade bubblorna. Inget bestämt än, det är bäst så, annar kommer jag ju bara att ändra mig igen...

Förvaringen fixad
Idag har jag sytt av mina mödosamt utvalda tyger. Det blev några påsar i olika storlekar att förvara mina olika stickprojekt i när jag är ute på vift.

(Nej, jag vet, bilden är inte den bästa, men försök själva hålla upp 4 påsar så de ryms och syns, så får ni se!)

Det var så roligt att sy, borde verkligen göra det oftare. Nu vill jag köpa mer tyg :) I mer vågade mönster och kombinera vildare med färgerna.

Nu ska jag faktiskt ha lite sommarlov från bloggandet, och under tiden njuter jag av att sticka och dricka egengjord rödvinbärssaft, mums!

5 kommentarer:

LenaL sa...

Åh, så läcker februarikoftan ser ut! Underbar färg också.

Din lilla hjälpreda är för ljuvlig!

Ha det så jättegott!

PetraO sa...

Vilket härligt inlägg med så mycket ögongodis! Jag tycker absolut att du ska fortsätta på din swallowtail - den blir toppenfin! Ha det gott i sommar! / Petra

Stick-kine sa...

Tycker din sjal blir jättefin, mycket arbete dock! Koftan passar dig utmärkt, har tänkt sticka en själv men inte kommit igång än. Påsar ja, det har jag också gjort men sydde i blixlås i öppningen och trädde garn från aktuell inneliggande stickning i öglan på låsvagnen! Lätt att hitta önskat projekt! Jättefiffigt tycker jag! Hälsningar Stick-Kine

Elin Markusson sa...

Vilka härliga projekt du har på gång..
Hur har det gått med Februarikoftan, förresten och sjalen?

anna sa...

roligt för henne att hon kan hjälpa till!!! :)

smart med förvaring!! :)