lördag, juli 05, 2008

Laminariadrama

Allt gick så bra med min Laminaria, och när jag hade en tredjedel kvar av garnet började jag med kantmönstrena. Men när jag hade drygt två varv och avmaskningen kvar händer detta:


Det som inte får hända - garnet tar slut! Kris! Som tur blir jag snart lugnad av Fröken Garn, som hade sparat 50 gram av samma färg till mig. Tack, Carina :)

Frid och fröjd igen, tur att hon inte hade semesterstängt än! Dessutom är hennes trevliga stickcaféer igång nu mitt i sommaren också, så i torsdags kunde jag få mitt kompletterande garn.

Det är inte bara ur garn- och trevlighetssynpunkt det är roligt att åka på hennes stickcafékvällar. Hon bakar farligt goda kakor också...

Idag har jag suttit ute på balkongen med mitt ullbylte i famnen och stickat färdigt. Svettigt. Det gick faktiskt åt hela 15 gram av det nya garnet till de två varvena och avmaskningen. Och avmaskningsvarvet tog en och en halv timme att göra! Såhär ser den ut oblockad.

Lite formalia då:
Mönster: Laminaria från Knitty
Garn: 165 gram av ViKanGarns tunna ullgarn (360 m/100 g) inköpt hos Fröken Garn.
Stickor: Rundsticka 4,5 mm
Ändringar i mönstret: Faktiskt nästan inga i det här mönstret, förutom att jag har tjockare garn än angivet. Det enda är att jag ändrade var att göra stjärnmönstret symmetriskt.

Stjärnmönstret stickade jag enligt shoulderette-storleken, och blommönstret stickade jag 6 gånger innan jag började med kanten. Och om nån funderar på att sticka den, räkna med att ca en tredjedel av garnet går åt till kanten!

Nu återstår bara blockningen som jag ska göra nån dag när det är lite svalare och jag är ensam hemma. Det här var verkligt rolig stickning, och det bästa betyget jag kan ge är att jag känner att jag skulle kunna sticka en till (ovanligt!) i ett tunnare garn. Allt slutade ju lyckligt den här gången.

10 kommentarer:

Stick-smurf sa...

Wow va fin den blev! Rosa är bäst helt enkelt! Du måste ta med den nästa gång vi ses så att man kan få klappa den "live".

Ha det superbra!

Anna sa...

Vad fin den är, Anna!

Dödergök sa...

Oj vad snygg den blev! Jättevackert garn. Laminaria är skoj att sticka, jag håller på med nr två nu.

LenaL sa...

Jättesnygg! Sicken tur att du fick tag i mer garn. Men ibland behöver man lite tur också!

Ha det så jättegott!

agata sa...

Den var vacker! Visserligen är mönstret fint i sig, men du var valt en ljuvlig rosa färg också som grädde på moset!

Helena sa...

Så fin den blev! Gillar verkligen färgen. Någon gång ska jag oxå ge mig på Laminaria, den är supersnygg..

Mia sa...

Vad fin den är! Nån dag när jag tar mod till mig skall jag ge mig i kast med nåt liknande projekt, verkar vara en trevlig utmaning!

Många hälsningar,
Mia

Mia sa...

Hej igen! Jag är finlandssvensk med rötter i Österbotten, men numer bosatt lite längre söderut. Svärmors mönster var onekligen spännande att få tag på, jag visste inte ens att hon varit sådär intresserad av stickning!

H: Mia

doktoranden sa...

Vilken tur att du fick tag i mer av samma garn! Det hade ju inte varit så kul annars. Sjalen blev superfin! Jag måste sticka något i den färgen - jag har just köpt en t-shirt i just denna färg och då måste man ju ha något som matchar... ;)

anna sa...

fin!!!! :)

som sagt, blir jättesugen att handarbeta när jag läser din blogg!!! :)