lördag, november 15, 2008

8 timmar stickning

Jag är imponerad, av mig själv och de andra som orkade sitta uppe till sent på natten och sticka, när det igår äntligen var dags för stickmaratonkvällen hos Fröken Garn.
Det var ju visserligen inte non-stop stickning utan många och trevliga matpauser med jämna mellanrum också, och efter några timmar blev det lite fnissigare och lite andra samtalsämnen än de som brukar komma upp på vanliga stickcafékvällar.

Den här bilden är tagen när ungefär halva gänget var kvar klockan ett på natten.

Vinglasen är urdruckna, ljusen har slocknat, bilden blev sned (men bäst av de jag tog...) och några orkar fortfarande hålla i sina stickningar!

Här är vad jag själv roade mig med under kvällen. Jag hade tänkt göra klart socktoberfestsockorna, men det var för tråkigt... (förlåt). Men såklart hade jag med en hel väska full med olika projekt och garner.
Klarade av några varv på min nypåbörjade Heartland i rött entrådig ullgarn, men efter ett tag blev ögonen för trötta för noggrannt diagramläsande. Lösningen blev att börja på ett helt nytt projekt! Jag skissade upp ett prickigt vantmönster och började virka, och snabbt blev jag lite uppiggad igen.

Hur mycket ork som blir kvar till stickning ikväll återstår dock att se - jag kan inte ens minnas när jag senast har varit vaken så länge som igår. Och i detta maraton gällde ju att den som håller ut längst vinner!

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Så roligt det låterj Jag är allt lite avundsjuk över att Jag inte kunde vara med... Gipset sitter där det sitter runt foten ett tag till...

Kerstin

Bente sa...

Visst var det trevligt igår . Vem höll ut längst?

Assishantverk sa...

Vilken rolig idee! Jag kan tro att ögonen blev för trötta för noggrannt diagramläsande efter ett tag.

Samtal från min trädgård sa...

Åh, en maratonstickning kunde vara kul att delta i! Vet dock inte om jag skulle kunna hålla mig vaken !

Elin Markusson sa...

Skoj med maratonstickning, hade varit skoj o vara med på nåt sånt här uppe. Men nog inte så många som orkar, hehe.