fredag, januari 18, 2008

Cerise+mörkblått=jag?

Jag reafyndade en mellanvädersjacka idag. EN BLÅ!!! (herregud, var ska denna blåhysteri sluta, jag brukar inte ens tycka särskilt mycket om just mörkblått!) Men nu har jag köpt en mörkblå jacka, plötsligt helt matt av allt svart i min garderob och dessutom på de flesta andra människors ytterplagg! Nu är det ju inte på nåt sätt så att jag saknar halsdukar och sjalar, men med nytt ytterplagg är det ju frestande att sticka nåt nytt som passar till. Ja, ni fattar.

I somras när jag beställde garner från Garnkorgen slank en härva av handfärgad cerise merinoull från Fleece Artist med i beställningskorgen. Bara för att jag var så nyfiken på hur garnet såg ut i verkligheten. Och det gjorde mig inte besviken, det är jättevackert färgat och spunnet! Tror det kan räcka till en liten halsduk (det är 115 gram och 325 meter). Cerise och mörkblått är väl snyggt ihop?

Nu har jag varit så totalt koncentrerad på mina monkeysockor, så det känns alldeles nödvändigt att börja på nåt annat (nej, sockorna är inte färdiga ännu). Jojo, jag vet att jag har flera pågående projekt redan, men jag gillar sånt här, när t.ex. en impulsköpt reajacka sätter igång inspirationen hos mig... Så nu ska jag grunna på hur den här nya halsduken ska se ut!

4 kommentarer:

fru grundvall sa...

Jo, det kommer nog att passa ihop tycker jag. Jag anser också att det är ganska tråkigt att alla går omkring i svartsvartsvart på vintern. Som om det inte var mörkt nog ändå.

Cina sa...

Det räcker till en liten halsduk. Kanske i "feather-and-fan" mönster?

Medea sa...

Superläckert med den färgen till din jacka!
Lycka till!

Bloggblad sa...

Jag hittade hit via en annan stickblogg - och gillar dina färger och garner jättemycket. Speciellt det där cerisa... som är urvackert mot mörkblått.

Jag har snöat in på muddar och sjalar. Små runda tanter gör sig inte så bra i stickekoftor - barnbarnet använder aldrig koftor och sockor är jag numera för lat för. Är rädd för SSS... :)
Fast när barnen var små, stickade jag härligt mönstrade sockor i mängder av restgarner, ingen var lik den andra mer än på ett ungefär och så kunde man ta det par man hittade... :)