torsdag, januari 17, 2008

Lika men olika Monkeys

Hur gick det här till?! Glad i hågen lägger jag upp för monkeysocka nummer två, och stickar snabbt hela skaftet. Plötsligt tycker jag att den ser så tät och fin ut, ja alldeles, alldeles... underbar! Med andra ord lagom stor och lagom tajt, till skillnad från nummer ett, som jag ju skrivit om är för lös. Och här är bildbevis:


Som ni ser så blev det stor skillnad. Första sockan har en masktäthet på 30 m/10 cm i hela skaftet (redan i foten fick jag in ett lite hårdare handlag märkte jag) och den andra sockan är nästan som det ska vara enligt mönstret, alltså 32 m! Som det kan gå!
Dessutom har jag stickat mönsterrapporten 7 gånger i skaftet på båda sockorna, men 7 rapporter på andra sockan blir lika långt som när jag hade stickat 6 på den första. Är förundrad över att jag under arbetets gång kunde ändra min stickfasthet såhärpass mycket!

Och detta är ju både bra och dåligt. Bra att sockan nu sitter bättre. Dåligt för att jag har två olika sockor, och därmed kanske måste sticka om den första, åtminstone skaftet, om jag kan få till så jag fogar ihop nytt skaft och gammal fot på nåt snyggt sätt. Graftingen i tån blev ju iofs helt OK, så kanske, kanske jag kan våga mig på det. Vad tror ni?

För ett tag sedan gick jag förbi den här stolpen i centrala Lund. Hade inte med mig kameran då, men vad gjorde väl det - idag kan man i Sydsvenskan se den här bilden på första sidan av lokaldelen. Kul att stickgraffiti (och därmed stickning överlag!) t.o.m. får sån plats i tidningen! Det här är på inget sätt min grej att göra, men jag tycker det är väldigt roligt som fenomen!

3 kommentarer:

LenaL sa...

Så märkligt att det kan bli sån skillnad! Förstår att du blir lite fundersam om vad du ska göra med den första. Men det kanske inte känns så stor skillnad när du får dem på dej?

Lycka till med dem, vad du än bestämmer dej för! Och om du kommer på nåt klurigt sätt att ändraden så kan du väl tala om det?

Ha det jättebra!

teresa sa...

Visst är det märkligt att man stickar så olika ibland. Mina vantar brukar bli så iblnad. Men annars var Monkeys väldigt vacker i lila. Och grattis till att du klarade graftingen i tån; jag gjorde om 4 ggr o lyckades ändå inte!

Elisabeth sa...

Sticka om dne första, det känns nog skönast så! själv stickar ja gofta 3 vantar för att få ett jämnt par...

Lycka till hur du än väljer att göra!