torsdag, januari 24, 2008

Rosa spets och leksaksfynd

Nu har jag påbörjat halsduken i mitt fina garn jag berättade om häromdagen. Tack Cina för att du bekräftade min förhoppning att härva skulle räcka till en halsduk. Återstår bara att se hur lång den blir.

Såhär långt har jag kommit, jag tycker att färgen och den mjuka skiftningen som handfärgat garn ger är fantastisk.

Ser spetsmönstret bekant ut? Mycket riktigt, det är lånat från Swallowtailsjalen. Och uddkanten är tydligt Heartfelt-inspirerad. Jag stickar med Addi lace-stickor 3,75 mm och jag förstår inte hur jag har kunnat leva utan dem tidigare!

Jag har varit på jakt efter golvpussel att använda som blockningsunderlägg, som jag sett att andra stickbloggare gör. Idag hittade jag såna i vår lokala leksaksaffär, dessutom i jättepack och betydligt billigare än på ett annat ställe där jag lät bli att köpa häromdagen.

Förpackningen låg framme på vardagsrumsgolvet när jag hade hämtat dottern på dagis, och hon blev helt salig över den nya leksaken. Efter en stund såg det ut såhär och hon sa: jag kan ta alla siffror och bokstäver så får du hålen. Hm, det var ju inte riktigt så jag hade tänkt mig, men kanske kan vi samsas om dem. En stund lyckades jag iallafall kompromissa så att hon får ha siffrorna om bokstäverna är mina.

Hursomhelst, nu befrias vår resårmadrass äntligen från sitt dubbelarbete som både blockningsunderlag och säng. Godnatt!

3 kommentarer:

Frida sa...

Vilken härlig rosa färg. Lagom melerat tycker jag. Tycker även om den lila du stickade dina sockor i.
HA det gott!

Ilsefin sa...

Halsduken ser ut att bli jättefin! Garnet är jättesnyggt, och jag håller med, färgskiftningarna i handfärgade garner är jättesnygga!

Och visst är pusslet praktist? Både till stickning och som barnunderhållning. Jag har inte barn själv men kompisarnas 3-åring ville inte följa med dem hem när de varit här och fikat och hon hade fått bygga långa pussel-labyrinter genom hela lägenheten.

eva i halmstad sa...

Visst är Addilace stickorna goa att sticka med, har lagt upp dom nya sockorna på en , tänkte använda mej av MagicLoop.
Ha go helg på dej,
Eva.