måndag, maj 26, 2008

Lagom till sommaren...

Ja, idag är det sånt regnigt och rått väder så man kan behöva ull på händerna också! Mina Spirogyra-halvvantar har varit färdiga ett tag, men inte förrän nu fotade, eftersom jag ville ha både händerna i dem, och då fixar jag inte fotograferingen själv. Både dottern (rosen- klänningen med dotter i!) och maken (bakom kameran) hjälpte till.

Jag stickade i Lorna's laces Shepherd Sock i färgen Berry, från Garnkorgen. Helt underbart garn, är så glad att jag äntligen fått prova det. Och mina Harmonistickor gjorde ju saken bara ännu njutbarare. Stickade med 3,0, 2,75 och 2,5 mm stickor som jag skrev tidigare.

Egentligen gör det inget att de är färdiga såhär till "fel" årstid, för jag är de facto rättså frusen av mig, så fort det är under 15 grader tycker jag att lite ull inte är så dumt. Dessutom har jag en kappa med 3/4-ärm, så de här blir snygga till!

Förtydligande:
Det räckte med en härva garn (som är 56 gram), muddarna väger färdiga sammanlagt 48 gram.

9 kommentarer:

Marika sa...

Snygga!
Hur mycket garn gick det åt?

Cina sa...

Jättesnygga och me like färgen... ;)

Dödergök sa...

Vad fina dina blev, nu blev jag sugen på att sticka dem ändå fast jag hoppat över det mönstret i pulsvärmarklubben. Väldigt fin färg.

Anna sa...

De är helt underbara!

doktoranden sa...

Åh, vilka härliga halvvantar (eller säger man pulsvärmare?)! Jag blir riktigt sugen på att göra ett par till mig själv. Det blir supersnyggt till kappan med 3/4-ärm.

Linda sa...

Underbara! Jag har inte testat Lornas Lace garnerna, men har varit sugen så länge, det finns ju så många härliga färger. Får se om det blir av nångång om inte alltför länge :-). Jag håller med om att det kan passa med lite ull även så här års, mina ullsjalar använder jag för fullt över tunnare toppar när det blåser friskt där ute!

Ellen sa...

Nu har jag kikat lite på dina grejer (jag är helt förvånad över att jag kom ihåg adressen hit med mitt sållminne! ;-)) och förundras över allt snyggt du gör! Jätteroligt!
Jag blev lite inspirerad att hänga på stickklubben någon gång. Får se om jag har möjlighet. Det hade varit kul att vara med den 15:e om inte annat. :-)
Tänkte göra lite reklam också för vårt pysselbyte om du har lust - eller känner någon som har det - att vara med! Sprid gärna det vidare! (mer info på http://avigt.nu/pyssel/)

Ha det bra!

hälsningar
Ellen (Amandas kompis)

Ulricha sa...

Åh, supersnygga. Jag har funderat på att sticka ett par också.

Ang. boken så har ja bara bläddrat igenom den. Inget spets, bara tjocka stickningar. Ganska många cape-aktiga saker.Jag är lite tveksam över det. Men det ska vara olika tekniker för att sticka med pärlor, men jag har inte hunnit titta. Lite medelakrig bok (om jag ska sätta betyg) med det beror ju också på vad man gillar :-)

Ulricha (igen) sa...

Medelaktig, ska det vara :-) (Om det ens är ett ord...)