söndag, september 07, 2008

En stjärnblomma gör inget muddpar

Jag virkar mudden Stjärnblomma från Maria Gullbergs inspirarande bok Virka muddar! Jag satt och virkade på dem på Hemslöjdens dag igår också, och många var nyfikna på flerfärgsvirkning och ville titta och känna...

Men bara den ena är färdig, änsålänge.


Den är inte gjord exakt som mönstret, bl.a. använder jag ett tjockare garn, och jag vet inte ännu heller om jag ska virka på uddkanten nertill. Men det är mycket troligt att det blir nån slags kant, möjligen lite smalare, i auberginefärgen längst ut.

Mudden är kanske aningens onödigt smal (det blir ju väldigt stramt när man har alla färger med sig hela tiden) men när jag väl fått den över handen så ser det okej ut. Dessutom har jag ökat lite på mellanrummet mellan blommorna så det blir lite större uppåt armen.

Nä, nu får jag väl sätta mig och virka färdigt den andra också, så jag kan vara fin och (ovanligt) färgglad i höstvädret!

6 kommentarer:

Anna sa...

Mudden är jättefin, Anna!

Nettan sa...

Jättesnygg. kanske jag skulle köpa den boken.

PetraO sa...

Vilka fina muddar! Härliga färger!

Marika sa...

Snyggt! En klart uppiggande syn i höstrusk.

anna sa...

åååh vad fina!!!!!!!!! =) vad sugen jag blir på att virka o sticka o allt sånt nu, jag har några korsstygnsbroderier jag håller på med men jag har ju tyvärr alldeles för lite tid (som alla andra)... =(

anna sa...

nu blev länken till mig fel , denna ska det vara som är i detta inlägg =)