lördag, september 20, 2008

Gammalt och nytt

Ingen av de här två böckerna är helt nya, och båda handlar om äldre mönster, men de är senaste nytillskotten i min stickbokhylla! Är jätteglad för dem båda – Sparat av Celia B Dackenberg och Latvian Mittens av Lizbeth Upitis – och nu är de mina egna.


Mera nygammalt. Min Laminaria. Ähum, när var det nu den blev färdigstickad..? Oj, är det redan länge sen... hoppsan. Tidigare i veckan när det blev så kallt väder och jag ville börja använda den blev det äntligen fart på mig.


Stickningen var ju så oehört rolig, så i det här fallet är jag faktiskt förvånad över att jag inte blockat den förrän nu i veckan! Men bor man tre personer på 70 kvadrat så är det inte alltid så lätt eller schysst att ockupera halva vardagsrummet.

Nå, blockad blev den till slut, och oj vad den blev stor! Nu är min man och tillika fotograf bortrest, så jag tänkte ta lite bilder på mig själv i sjalen. Ha, det var föga framgångsrikt. Det här är den definitivt mest lyckade bilden...

Och för att friska upp minnet; jag har stickat sjalen i ViKanGarn´s tunna handfärgade ullgarn inköpt hos Fröken Garn. Stickade på stickor 4,5 mm.

11 kommentarer:

PetraO sa...

Den är underbart vacker!

Mia sa...

Å, att du fått tag i "Sparat", den är ju underbar.
Sjalen är också underbar, jag hoppas komma igång och sticka klart min innan sommaren ;)

Queen Mudd sa...

Alla som stickat Laminaria har nog råkat ut för det " oj, vad den växte". Din är verkligen jättefin!

Annela sa...

Men nu vill jag också göra en Laminaria: Den är urtjusig.

Catarina sa...

Laminarian är såååå snygg!

Åhh..jag ser att du fått tag i Latvian Mittens...var/hur har du fyndat den? Jag har försökt fått tag i den men inte lyckats :(

kristina sa...

Väldigt snygg! Men det där med 70 kvadrat känns som lyx. Vi var 6 presoner på 79 kvadrat, men det har ändå alltid funnits plats för aktiviteter. Den platsen tar man sig!

Catarina sa...

Stoooort tack för boktipset!
Jag har redan "klickat" hem den...är sååå lycklig :-)

Elin Markusson sa...

Så härlig sjalen blev. :)
Böckerna såg ju inte helt fel ut heller.

Frida sa...

Vilken härlig färg på din sjal! Hoppas jag kan komma på nått stickcafe i Lund snart igen, har jobbat en del onsdagar och haft fullt upp, men min stickdos har jag fått iallafall. Det är det viktigaste!

Anna sa...

Fiiiiin Laminaria! :) Färgen är verkligen suverän!

Ulrica sa...

Vilken fin färg! Härligt piffig.