söndag, september 28, 2008

Sockor stickade sent i september

Såhär har det varit inför varje avslutat kvartal i sockklubben. Att jag bara någon dag innan det är för sent att delta i tävlingen får mina sockor färdiga. Men nej, jag har inte stressat, nu blev det så att de helt enkelt blev färdiga nu. Tur!

Mönster: Spring forward (augustimönster i klubben)
Garn: Mokkasukka, färgen Praha
Stickor: 2 mm Harmony wood strumpstickor

Jag stickade mönstret så att det blev symmetriskt. Såklart. I foten minskade jag ner till 62 maskor (istället för 66).

Som många vet så gillar jag inte alltid hur melerat sockgarn ter sig uppstickat, men det här garnet var jättefint, och blev inga pölar eller poolningar, så det är ju tur att jag har fler härvor från Villa Mokka.

Det är inte lätt att fotografera melerat garn! Antingen blev färgerna rätt, men mönstret försvann, och när mönstrets vågor syns så blev det suddigt och fel färg. Men kombinera ihop dessa två i huvudet så blir det ganska rätt – allt ska inte fås serverat här i livet :)

Jag tycker att det här mönstret och garnet i kombination ser ut som hjulspår i lera – fast på ett fint sätt!

Bokmässa med garnutflykt
Jag och dottern har varit i Göteborg och hälsat på maken som jobbat på bokmässan. Men förutom att trängas bland tusentals andra mässbesökare, så tog vi också en liten tur på stan, närmare bestämt till Strikk. Jag "behövde" lite garn i rolig färg till min nya bruna vind- och vattentäta jacka, som jag efter 10 år förstått att man behöver om man bor i Skåne. Och garn var inget problem att hitta - det blev Malabrigogarn i färgen Geranio, snyggt! Ska bli nån slags krage att ha under jackans krage.

Men åter till bokmässan. Jag och dottern brukar titta på Leilas bakprogram på tv så snålvattnet rinner och baka från hennes kakbok. När vi såg henne livs levande på mässan stegade den annars så blyga och försiktiga dottern fram till henne och började prata. Coolt. Och så fick vi muffins, "riktiga Leilamuffins"! Det ni!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad fina strumporna blev. Det är verklgen supersvårt att fotografera stickade saker i melerat garn, jag förstår precis hur du menar. Jag är inte färdig med min första SF-strumpa än...

Shibori-halsduken ser lite läskig ut. Jag tror inte jag kommer att använda den, men det var kul att prova. Den skulle nog se mycket finare ut i en "gullig" färg, eftersom den har ett ganska "direkt" utseende (ryser lite) :-)

Susanne sa...

Sockorna ser kalasfina ut!! Jag blev lite nyfiken på garnet, blir nästan alltid det om jag aldrig klämt och snusat... Visst är det härligt att se när barnen "kliver" fram i nytt forum :)