torsdag, oktober 30, 2008

Tänk efter FÖRE

Jag har länge velat sticka de fina snigelvantarna ur The Knitter´s Book of Yarn. Jag t.o.m. köpte "rätt" garn, Dalegarns Babyull, till projektet för ovanlighetens skull. Fast jag läser nu att jag redan vid inköpet anade vad som kunde hända...

Och OM jag hade läst beskrivningen noga, kopplat ihop garnets tjocklek med angivet antal maskor och mina erfarenheter av stickfasthet hade jag insett det för länge sen. Att det skulle gå åt skogen. Men icke, nöjd över att ha rätt garn och glad över att påbörja de fina vantarna och de roliga dubbelvikta kanterna kör jag på. Och då blev det såhär. Enormt stort. Nästa gång ska jag använda hjärnan jag begåvats med och räkna och tänka före. Även om jag köpt rätt garn.

Note to self: fortsätt köpa garn på lustkänsla och gör det som känns rätt med lite omräkningar. Att följa beskrivningar rätt av är för fegisar (eller såna med perfekt masktäthet - inget surt sa räven här inte... eller?).

Jag började tröststicka på en ny Laminaria, men nu har ivern över att sticka ytterligare en, visserligen i tunnt garn, dämpats lite. Det finns ju andra mönster man kan sticka. Så det blir troligen inget av den påbörjningen heller.

Däremot så har jag kommit igång med en virkning i Malabrigo worsted, samma nyans som på min Candle flame-sjal, Purple mystery.
Ja, det ser inte mycket ut för världen än, men vänta ska ni få se. Här har jag hoppet kvar iallafall!

8 kommentarer:

Annas Alster sa...

Ska bli spännande att se vad det virkade blir för något!

Annas Alster sa...

Ja, våga testa virkningens möjligheter! :)

Anna sa...

Förlåt att jag skrattar här men jag kan inte låta bli. Bilden på den stora vantmudden är riktigt rolig och i kombination med texten om at använda sin hjärna så blir det ännu bättre. :)

Hoppas du inte gett upp vantarna!

Queen Mudd sa...

Hej Anna! Jag stickade Snail mittens med babyull från Rauma på stickor nr2 och det funkade. Men jag fick sticka hårt.

Beatrice sa...

Vad synd på snigelvantarna. Hoppas du får till dem på nåt sätt. Det ser jättespännande ut med din virkning. Får man gissa på en mössa? Jag ser fram emot en bild på resultatet.

Beatrice

SUSANNE sa...

Mmmm, "liiite" stor ser den ut att bli *s*

doktoranden sa...

Hi, hi, vad jag känner igen mig i din beskriving av hurd et kan gå med olika projekt och ens egen inspiration (eller avsaknad därav). Kämpa på med både vantar och sjal. De blir säkert toppenfina när de är klara.

Jennie sa...

Trist att det inte funkade med garnet. Men ge inte upp! De vantarna är sååå roliga att sticka. Jag brukar få gå ner i stickstorlek minst 0,5mm i bland 1mm för att få det att stämma med mönstrena. Jag stickar liksom dig riktigt löst!