söndag, mars 09, 2008

Februarisockorna vandrat österut

Nu har jag faktiskt skrivit 12 (!) inlägg utan att visa upp nåt färdigt eller ens pågående projekt. Det betyder inte att jag inte har stickat nåt.

Jag har visserligen visat februarisockorna under arbetets gång, men nu kommer här en slutlig uppvisning:


Mönster: Sockor med falska flätor (pdf) från Sticka!, februarimönster i sockklubben
Garn: Regia silk, färg 52
Stickor: Rosenträ 2,5 mm
Förändringar i mönstret: stickade med 60 maskor istället för 64, alltså 15 "flätor". Lite längre skaft.

Bestämde mig tidigt i stickandet att skicka sockorna till Finland, eftersom jag fick dra-på-sig-efter-bastun-känslor när jag stickade dem. Och eftersom en viss födelsedag kom lägligt så fick det bli ett litet paket. (Grattis mamma!)

Det är alltså därför jag inte har visat upp slutresultatet förrän nu, även om de faktiskt blev färdiga i februari. Men det var tur att det var skottår!

De här sockorna var jag inte så värst upphetsad över när jag började sticka, men de blev jättefina och sköna och det var ärligt talat svårt att skiljas från dem! Och mönstret var ju inte så utmanande att sticka, men väldigt snygga när de kom på foten!

Sockklubbens marssockor stickar jag inte, fast det till och med var två mönster att välja på. Däremot känner jag, precis som Anna, att jag vill sticka sockor iallafall och har påbörjat Twisted tulip socks från Interweave. Men bilder på det får vänta till en annan dag.

3 kommentarer:

Helena sa...

Vad fina de blev!
Säkert en glad mamma som kommer att bära dem.
Helena

doktoranden sa...

Jag håller med dig! Mönstret växte med stickandet och sockorna är jättesnygga på. Enkla och stilrena på något vis. Jag har behållit mina själv... :)

Anna sa...

Fina febsockor, vad gillar du silkvarianten på garnet?
Tänk att man liksom måste göra sockor fastän man inte väljer klubbens. Beroendeframkallande är vad det är!